Torvströ från StallVital
I början av 1980-talet började Hästmäster sälja denna torv, sedan några år har torven fått namnet StallVital. Denna torv kommer från blocktorv och utvinns från den ljusa och bästa torven på torvmossen.
Stallvital är torvströprodukten för alla stall! Snyggt och praktiskt förpackad är den den enda produkten i sitt slag på marknaden. Den är dessutom både miljö- och kvalitetscertifierad.
För pris fr.o.m. 1 jan 2022 ring, smsa eller maila.
Vårt anlitade transportbolag har en truck som kan ställa av pallarna på anvisad plats.
Levereras på pall, 21 balar/pall.
Fraktfritt vid beställning inom Stockholmsdistriktet. Bästa pris är vid beställning av minst 10 pallar
( 21 balar/pall).
Man kan även komma att hämta styckvis efter överenskommelse.
Mer information
Urgammal erfarenhet, men också moderna forskningsrön, visar att en blocktorvsbädd är det bästa underlag en häst kan ha. Dels är den hygienisk och binder ammoniak bättre än något annat strömedel. Dels får både häst och människa en bättre stallmiljö. Att notera är att det är skillnad på torv och torv. Stallvital består uteslutande av blocktorv, som bryts med miljövänliga metoder på noga utvalda svenska torvmossar. Torkning och lagring säkerställer en högkvalitativ produkt utan skadliga dammpartiklar. I fråga om att binda ammoniak vinner blocktorven med hästlängder. Du får en behagligare luft i stallet, minskar dammet och slipper sjukdomar relaterade till luft med hög ammoniakhalt. Blocktorven har dessutom ett lågt Ph-värde i vilket flugor och andra insekter inte trivs. Andra förekommande torvprodukter på marknaden s.k. frästorv, är inte alls jämförbar med blocktorven ur strösynpunkt. Den har inte samma uppsugningsförmåga, är inte lika hygienisk och håller inte samma jämna kvalitet. Blocktorven har en uppsugningsförmåga som är 3-4 gånger större än spånets. Blocktorv är inte bara naturens bästa stallströmedel. Det är också en klassisk jordförbättrare. Inget annat strömedel binder kväve i så hög grad som torv. Torven luckrar upp jorden och ser till att rötterna får syre samtidigt som de får näring från hästgödslet . Bättre gödning går inte att få.